Tuesday, 21 May 2013

DEMAM PANAS


Welcome back to the home
Pada tanggal 14 MAY 2013 aku pulang ke rumah
Demam panas selama enam hari bermula jumaat minggu lepas masih belum berkurang
Final desicion,call ummi n suruh ummi ambik
The story start from 9 MAY 2013

9 MAY 2013
Esok exam BI...tapi kepala aku dh berdenyut denyut
then aku pon dgn selamba tido je waktu prep mlm tu
x study pon,balik dorm n trus tdo
x halaqah pn sbb x larat
even baju pun x iron
esk pgi bru iron

10 MAY 2013
exam BI hari ni..jawab mmang ltak kple atas meja je
x larat nak angkat kepala
ptang tu ad klas chemist
pasrah je x tau blih pegi ke x
bawak la turun buku sbb klas kt bilik seminar
time tu rse badan dah panas giller
x g mkan tgah hari pn sbb x de selera
pastu ad plak program kat surau tapi aku tdo je kt blakang 
time tu mmang panas sgat badan

11 MAY 2013
Hari sabtu..hari ni sekolah ganti
tapi aku x larat nak pegi just tdo je kt dorm
ttibe ad makcik jaga plak dtg
dye suruh turun bawah bilik sakit
x larat sgt
pastu turun je la..
dgn x mndinye

12 MAY 2013
gagahkan diri nak pegi prep pagi..
last2,tdo kt klas
kne marah ngan dyeorg 
x larat g prep jgak
blik asrma awal mntk kunci dkt nabilah
malam tu mcm ok skit
g la prep..esknye exam sej n pqs

13 MAY 2013
exam sejarah n pqs...
x sempat nak bace..
so jawab pn tawakal je..
sejarah ad tinggl sbb x tau
bce pn tah mcm ppe tah
time tu badan still panas lagi

14 MAY 2013
berita tergempar bile air tak de
pagi tu mandi dh la mengankut air
demam kne angkut air
penat tau
hari ni plak exam mm ngn psi
tah pape tah aku jawab
call ummi then ummi ambk
ummi smpai pkul 12 tgh mlm
ambk t/t ckgu then balik ke rumah

exam??entahla
kalau boleh repeat,repeat la
kalau x boleh tawakal je ape akan jadi
seriusly,demam kali ni paling teruk n paling hebat la
sampai skrg,still demam lagi n pening kple
ummi kte x yah la blik asrma lgi
nnty kang klu demam lagi,dh kene ambik lagi

so,berharap sgat cikgu bermurah hati nak bagi aku repeat exam balik
doa je yg mampu
to all my friends,see u after mid year holiday!!!
 

Thursday, 14 March 2013

TQ FOR BEING MY SIDES


Menghadap blog yang teramat dirindui...
Nak post gambar ni dulu
                   
It's my beloved family and I really miss them when at the hostel
Since the last year at school,I'm become too pampered
Really got the home sick
I don't know why
But,sometimes I feel so eager to get out from that school..
But my beloved friends always support me
She gave me spirit to continue at that school..
The words she always says to me..
" x pe kema,9 bulan je lagi kite nak kluar dari sek ni "
She always give me the advice
For me,she is very nice
And I really love her as my friends

She is the most busy person at the school
HEAD GIRL
She got that title even there are many conflicts occur
But she always makes me laugh
She likes to share her problems when she got it
I'll always be her crying shoulders
And she is
NUR FARHANA ATIRA BT MOHD ROSOL KHUDUS
Nice smile...
Thank you for being my sides when I got problems...
And one more is 
AINAA NABILAH BT CHE RAHIM
tq sweety for being my sides when i'm ups and down....
Akma loves you...




 

Friday, 8 February 2013

:: 080213 ::


menghadap blog yang dah lama tidak ku kunjungi
aku merinduimu
sebelum balik sudah ku tetapkan sesuatu di dalam hati ini
kata yang menjadi kekuatan aku
yang menjadi ikatan di dalam hatiku
aku ingin menjadi muslimah yang sempurna
meski ku tahu
aku tidaklah perfect
tetapi tidak salah untuk berusaha menjadi yang sempurna

Awak
Seandainya masih ada lagi perasaan itu
Akan ku simpan dan kupendam sedalam dalamnya
 Akan ku letakkan ianya didasar hati ini
Dengan harapan ianya tidak akan terbuka lagi
Dan 
Telah ku kunci perasaan itu
Akan ku serahkan kunci itu kepadamu andainya dirimu tercipta untukku
Masa nya akan tiba jika kita ditakdirkan bersama
Awak akan dapat juga nanti

Seandainya Allah telah catatkan sesuatu yang lebih besar
diantara kita
terimalah ianya dengan hati yang tulus dan reda dengan apa yang berlaku

SAYA AKAN TUNGGU AWAK            

Friday, 28 December 2012

:: DIRI INI ::


Ini cerita dari hati yang tulus suci dan ikhlas lahir dari hati

Hati ini sering teringat akan dirimu,meski ku tahu kau bukanlah seorang yang halal untuk aku ingati..tetapi bisikan syaitan banyak telah melalaikan aku...aku sering leka dan mudah terlupa bahawa diri ini tidak patut untuk menyimpan perasaan ini...
Awak bukan halal untuk saya ingati...mungkin selama ini diri ini hanya bertepuk sebelah tangan yang sudah pastinya tidak akan berbunyi...Diri ini sentiasa berusaha untuk tidak terjerumus ke lembah percintaan di usia remaja,namun aku juga manusia biasa...Diri ini memerlukan bimbingan dan tindak balas positif untuk menguatkan diri ini agar tidak berpatah balik ke situasi yang lama...

Ya Allah,aku ini hamba yang hina..
Jangan kau biarkan kasihku kepada manusia melebihi kasih ku kepadamu...
Diri ini bukan hamba yang sempurna,malah aku juga mempunyai kekurangan diri sendiri...
Kekadang aku sendiri malu...
Pernah menjadi pelajar sekolah agama merupakan sebuah memori indah yang tidak mampu untuk ku ungkapkan dengan kata2...
Aku terlalu merindui suasana tarbiah di sana...menjadi sebahagian daripada ahli keluarga mereka

Itu semua telah kulalui dan ianya mengajar aku tentang HIJRAH


Hijrah merupakan perpindahan...
Suatu perpindahan yang buruk kepada yang lebih baik..
Diriku ini sedang mencari identiti diri yang sebenar...
Aku sendiri masih keliru...
Ya Allah,bantulah hamba mu ini...

Dan mengenai dirimu wahai Adam,
Namamu pernah singgah di ingatan ku...
Wajahmu pernah menjadi igauan ku....
Wall facebookmu sering ku lewati...
Namun,kini aku menjumpai satu kunci azimat...
Bukan aku mahu melupakanmu,tetapi mengikis sedikit demi sedikit perasaan yang hadir dalam diri
Hanya menganggapmu sebagai teman
Dan akan aku pastikan diri ini tidak menaruh harapan pada yang tidak pasti
Tidak yakin akan menjadi milikki
Tidak pasti tentang perasaanmu terhadapku
Mungkin apa yang pernah aku lalui dulu mengajar aku erti kesabaran

Terima kasih Ya Allah
Ku temui juga akhirnya jalan keluar terhadap masalah yang telah menjadi beku di dalam ingatan ini...

Awak,saya ukan lupakan awak tapi saya harap awak faham...
#SAHABAT SELAMANYA#

Saturday, 15 December 2012

:: HOLIDAY WITH FAMILY ::



Ni holiday sepanjang tahun ni:
1.I-CITY SHAH ALAM
                         
                                            this is my sister with her husband,,sweet kn??
                                                 ini?? this is abg ame a.k.a kakaroak
                                             this is 4 of us..captured by:abg fazly
                                                              five of us


Dah la,x larat nk upload gmbar bnyak2...



Saturday, 24 November 2012

blog dah bersawang


Blog dah bersawang??
Dah lame tak update blog ni sebenarnya..dah bersawang siap ada labah-labah lagi ni..kuikui
Awak tau tak,saya buzy sangat sampai tak sempat nak update awak...mintak maaf eh awak...
Sebenarnya,saya cuma nak share sesuatu je...
Meh sini tengok gambar ni...





Musim peperiksaan untuk form 4 dah lame melabuhkan tirai..dan result pn dh keluar..
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..
Result?? Alhamdulillah,much better than before..
Hihihi,awak...
Saya sebenarnya rindu sangat kat awak...mungkin awak tak pernah sedar ini semua..hampir setiap malam saya tunggu awak...tapi....
Hasilnya awak tetap belum muncul...kalau awak muncul saya pulak yang tak de..mungkin bukan jodoh kita kot...
Awak...see this ----------->

Saya hargai hadiah befday awak..TQ very much awak...


Thursday, 16 August 2012

ramadan at hostel



Selamat datang ramadan..bulan kemuliaan
Menjalani ramadan di bumi SBPIT sangat berbeza dengan bumi SAMTSSAAS
Suasana yang berbeza menjadikan aku lebih matang
Membuatkan aku sentiasa merindui SAMTSSAAS
Andai masa mampu ku putar kembali..


Okeyla..x nak membebel panjang
Melalui ramadan di sekolah menjadikan aku lebih bermuhasabah dan berintegriti
Hurm,setiap hari lakukan rutin yang sama..
Sangat menarik perhatian ku untuk terus melaksanakan amal ibadat kepadanya...