Friday, 30 March 2012

sembilan untukku,satu untukmu



Wahai dikau pemilik persona yang mendamaikan,
Maafkan aku kiranya nukilan ini membuatmu jauh hati padaku
Aku tahu kamar hatimu terbuncang tulus kasih yang tak berbelah bahagi,
Aku tahu kerana aku juga begitu.
Aku tahu raudhahmu sarat kuntuman cinta yang harum mewangi,
Aku tahu kerana aku juga begitu.
Padamu selalu aku bisikan, dalam senda beralas, dalam gurau berbalas.
Bukan aku tak bersedia menerimamu sepenuhnya,
Bukan aku tak bersungguh denganmu seadanya.
Tapi itulah kata syariat, itu jugalah kata adat.
Langkah harus beringat, berkasih biar bertempat
Bagiku telah difitrahkan sembilan akal bak pahlawan,
Dan satu nafsu yang tidak terlawan,
Bagimu sembilan nafsu yang mudah ditawan,
Dan satu akal yang berpangkat bawahan
Bukan ini diskriminasi ilahi
Tapi itulah anugerah yang sangat berseni
Terciptanya kamu dari serpihan penuh rahsia
Yang mohon dituntun penuh waspada
Barang kau ingat wahai puteri
Sembilan akalku nakal tidak terperi
Satu nafsuku itulah raja, akalku pula setia bekerjasama
Sembilan akalku sedia berpadu,
demi memenuhi nafsu yang satu

Kutahu juga sembilan nafsumu bertakhta
Satu akalmu sering kecundang kehilangan kuasa
Itulah sebab benteng kubina, kerana sayangku padamu tidak terhingga
Aku tidak mahu kasarnya sentuhan,
mencalarkan kacamu yang kerapuhan,
Kubimbang jika aku bukanlah jodohmu,
kelak kau tersisa tidak bermutu
Kupohon kau jagalah peribadimu,
jangan terlalu mudah memberi sebelumnya waktu
Biar sombong dikata duniawi, asalkan jadi cemburuan bidadari syurgawi
Bukan aku tidak kasih padamu, bukan juga aku tak kisah padamu
Tapi biarkan itu berlaku seiring waktu
Sebagai bingkisan jodoh yang datang bertamu.
Aku bukanlah Ustaz Wan Aqasha, dan kau juga bukan Ustazah Siti Norba'yah
Tapi kuharap cinta kita semanis kurma, dan mahligai terbina penuh ceria
Kuharap dikau bukan pilihan yang salah,
Sebelum jodoh datang menjengah
Bersamalah menimba ilmu yang payah,
Agar saat istana bergoyah,
Bahtera kita masih berarah.
Ketika restu dan izin-Nya mencurah,
Akan kupinangmu dengan Bismillah.

Tuesday, 13 March 2012

4 days without any break



Hyep sumer bloggers..
Saye rindu sangat2 dengan blog purple saye...
Hampir sebulan dh x up8..
Huh cuti sekolah penggal pertama sudah pun bermula..
Meh sini kite enjoy kejap...YEYEYEYEYEYEYEYE
Tapi homework menggunung bagaikan gunung everest la plak...
Hurm x pe2 homework bukan masalah sekarang ni...
Tapi.macam mane nak habiskan cuti menjadi satu masalah besar bagi saye...
Pelikkan??

Hari jumaat on the way balik ipoh ngan kak fiza...
Huh terase jauh sangat perjalanan...
Naik patah pinggang...(ade ke??)
Huh,sampai Ipoh pukul 8 malam...
Hurm esoknye pulak pegi kenduri umah Kak Aida..
Dye buat kenduri cukur jambul anak dye...
Comey sangat.....kembar plak tu...
Huh perjalanan diteruskan balik ke kampung halaman...
Balik kampung oooo balik kampung(versi lagu raya)
Sebabnye mak n kakak saye nak urut badan...
Huh,esoknye pon brtolak balik ke rumah...

Tapi,nak pegi kenduri umah sedare Abg Fazly kat Langkap...
Kene plak ambk abg dye kat Behrang...
Dalam menhgayati perjalanan yang bagaikan ular kena palu,
Ttibe jalan banjir...
Terpakselah patah balik dan batalkan hasrat nak pegi kenduri....
Cume balik tu singgah umah mak dye kat Behrang...

Malam tu cadangnye nak naik cameroon trus tapi agak membazir...
So,,,tunggu esok pagi baru naik...
Esok nye menderu lah kereta AGM 5688 di sepanjang laluan ke cameron highlands..
Cuaca jgan cakap larr...
Sejuk habis...
Nasib baik ade sweater murah kat sane...
Bleh la beli kn???
Huh...(ttibe tringat kat cte vanilla coklat)
Hurm dh puas jalan2 cadang nak cari hotel tapi sumemye upper 100...
Turunlah cameron malam tu...

Esoknye pulak,BUKIT FRASER...
Huh,ni jalanye lagi x leh bla lansung...
Series,jalan amat memeningkan kepala..
Sampailah aku yang x pernah muntah ttibe trmuntah...
Segan x?? x pernah2...
Huh itu semua pengalaman...
Hurm,sampai kat atas cuace hujan...
Hujan rintik2 mula bertukar menjadi lebat....
Dan aku ngan kkak ak puas dh snap gambar...
KLIK sane KLIK sini..
Huh,orang fotogenik...
Nak wat mcm mne kn???
Hurm petang tu pukul 5 turun larr dri Bukit Fraser...
Terpakse melalui jalan yang memeningkan tu lagi...
HUrm,on the way balik aku tido je..(hihhhihihihihihi)
Sampai umah pukul 8.30 mlm.....

And aku masih sempat nak tgok cter vanilla coklat eps last...
Best gilerr cter tu...
Hurm,,DONE my story 4 FOUR DAYS without any BREAK